Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Végső Állomás

 

 

A Végső Állomás !

Halál elől nem bújsz

 

A Végső állomás. Gondolom sokan látták ezt a filmet. És sokan arra is rá jönnek, hogy ez mind igaz. Nem csak a filmben létezik. Van, aki keresi a halált. Van, akinek már a napja azzal kezdödik, hogy különböző kisebb balesetek érik. Aztán a nap folyamán utoléri a vég. Sokszor elgondolkodtató ez a sors. Olyan fura az egész. Egy nagymama ül az unokájával a padon. És egyszer csak rájuk dől a fa. Mert pont akkor kellett annak a fának elfáradnia. A szomszéd a füvet vágja. És ép akkor repül ki egy kés a fűnyíróból, amikor pont egy arra járó nőnek, a nyakán lévő ütőeret vágja el.

 

Véletlenül elgázolnak két gyalogost a zebrán. Agyon csap a villám. Mindegy hol vagy több millió módon halhatsz meg egy szempillantás alatt. Nem számít hol vagy. Ha már nem te vezeted a kocsit már veszélyben, érzed az életed. A sofőrök többsége nem veszi figyelembe a kocsiban, ülök biztonságát, és a kanyarba 5 kocsit előz meg. Életükkel fizetnek. Vannak, akik keresik a halált. Váratlanul szívinfarktusod lesz, pedig semmi bajod nem volt.

 

Gyerekek agyon verik iskolatársukat, mintha egy belső sugallatra tennék. Bár ez a nevelés kérdése csupán. De a háttérben valami egész más van. Mintha az emberek vonzanák a halált. Reggel ébredés után még nem is sejted mi vár rád. Tele vagy tervekkel. De egy óvatlan pillanatban egy megmagyarázhatatlan okból már nem érsz oda, ahová igyekszel.

 

Az élet rejtélye az, hogy a napjaid olyan kiszámíthatatlanul zajlik. Hogy már nem lehet meghatározni, hogy melyik nap lesz az, amikor már nem fogsz haza érni többé. A Mai napig is vannak esetek szinte mindennap, hogy emberek, gyerekek, fiatalok tűnnek el örökre. És senki nem tudja mi történt velük. Csak ők maguk, de ők már nem jönnek vissza elmondani mi történt.

 

Minden, amit leírtam igaz történeteken alapul. És nem csak azon múlik életünk, hogy vajon mennyire vigyázunk embertársainkra, és magunkra. Hanem azon is, mit teszünk. Mikor indulunk el otthonról. Ha elmész egy buliba, te hiába nem iszol, ha mégis egy másik ember miatt kerülsz a tepsibe. Ha nem is történik semmi veled az úton, majd történik más modon. De egyszer mindenféleképpen elér a Végső Állomás.

 

Ha van paradicsom. Ha van pokol. Jövő, múlt, jelen, az mind itt van. És nincs senki, aki vigyázna rád. Mert Isten csak azok agyszüleménye, akik hisznek egy nem létező dilemmában. Nincs feltámadás, csak a végső Állomás. És hogy mikor jön el a te időd? Bármikor, bármikor. Hiába hiszel Istenben, hiába imádkozol, hogy sokáig élj. Mégis eljön egy pillanat, amikor mindent másképp mutat a mi kis világunk.

 

És egyáltalán nem úgy történik az élet haladása, ahogy a sokhitű barom állítja. Jobb lesz az életed? Főleg mikor elveszíted egyetlen gyermeked? Aki így is szinte mesterségesen született, mert neked nem lehetett. Az élet kegyes? Szerinted mikor kegyes? Akkor mikor kínos halált halsz? Agyon vernek, szinte élve elásnak, és mikor haza felé tartottál, és te nem ittál, de mégis a te véred folyik, és tudod nincs tovább. Kutyával szaggatják szét gyerekeid, mert egy barom rájuk uszítja. És még sorolhatnám a több millió változatát annak miként ér véget a megfizethetetlen életünk, Mégha slatnya is, de mégis a miénk. És bizony nagyon tud fájni mindenkinek, akinek lelke van.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.