Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Csoda! MrEcho Cikke 2009

A Csoda!

 

A minap olvastam bele egy hölgy írásába Egy nagyon egyszerű és rövid szavak, de az maga a csoda. Az a blog invitált hogy írjak erről. Valahogy így hangzott, amit a hölgy irt.

 

Németh Gáborné

Csak tetszik:

 

"A világ úgy hemzseg a csodáktól, hogy azok közhellyé válnak és mi elfelejtjük... elfelejtem. Folyton ugyanazt a világot fürkésszük, mely így elszürkül előttünk. Más perspektívából azonban elakad tőle a lélegzetünk, mintha akkor látnánk először."

 

MrEcho

 

A csoda mindennap itt van előttünk, de nem látjuk, mert mi, csak a csupa csupa haszontalan dolgokat vagyunk képesek észrevenni. Sőőt nagyon nem is érdekli az embereket a csoda. Félnek tőle, nem hisznek benne, és nem is akarják elfogadni. 

 

A csoda az, ami az ember egoját nem tudja megváltoztatni. Hisz ha látja is nem talál rá magyarázatot.

 

Később pedig újra visszaesik abba a hitbe, hogy nem is történt semmi. Például a természetgyógyászatban is, ha gyógyítunk egy beteget mire számít? Csodára! Ők azonnal szeretnék a csodát.  És mikor egy-két hónap múlva, felépül egy súlyos betegségből, amire az orvosok azt mondták reménytelen, Elsiklott a csoda felett.

 

Annyi mindent mutat magából ez a világ, ami csodára utal, mégse veszik észre. Mert pont nem arra figyelünk, amit a világ mutatni akar magából. Réges régen miért nem voltak, súlyos, vagyis ritka betegségek? Miért nem volt depresszió? Jó jó, nem mondom hogy nem volt, de ha megnézed a mai világot, És azt a terhet, ami most van. A kettő közt ég és föld a különbség.

 

Régen az emberek figyeltek a csodára, de inkább féltek tölle, és valami sátáni erővel magyarázták, minthogy a mikéntjét keressék. Mit nevezünk csodának? Néz az égre, nézd a napot, nézd a csillagokat, néz egy szép parkot. Naplementét, nézd a tengert, a halakat, amik úszkálnak a kristálytiszta természet adta vízben. Amíg a bográcsba nem kerül. Hehe ezt nem hagyhattam ki.. vicc volt..

 

Rengeteg szép dolog van, ami csodára épül, mégsem képesek elfogadni. Mert az emberiség szinte 50% ának, ha nem többnek, a csoda nem létezik. Pedig ott van az orra előtt, csak ő más csodára számít. Az emberek nap, mint nap csak hajtanak a semmiért, törekszenek egy jobb létért, Hogy majd öreg napjaikra boldogabbak legyenek. Vagyis ezt gondolják ők.

 

Mire elérik a nyugdíjat nem lesz miben csodálkozni, az életük nagy részében, Elsiklottak a csoda felett, és mire elszánja magát a csodára, elviszi a sok hajtástól, egy szívinfarktus. Vajon melyik volt az élet? A csoda megtekintése, és élvezete, vagy pedig az a sok fáradságos, Túlhajtás, kínlódás sok hűhó a semmiért?

 

A csoda az emberekben van, a világban, amiben élünk, abban a világban, amit mi alkottunk. Minden, ami lesz, volt, és van. A csodáról tenni kell, és nem kell hinni benne, hisz ott van az orrod előtt, csak te nem látod.

 

Az emberi tényező kicsit zavaros, hisz elménk szimbólumokban gondolkodik. Szimbolikusan is betegszik meg. Ha nem szívesen látod magad körül az embereket, és az adott világot, a látásoddal lesznek problémáid. Ezért nem látod a csodát, amit a világ nyújt feléd. Ha nem szívesen hallgatod az embereket, vagy egyáltalán nem akarsz meghallgatni embereket, a hallásoddal lesznek gondok, így hogy is hallanád meg a csodát?

 

Azok, akik nem szívesen járnak társaságba, depressziósok lesznek, és lemaradnak a csodáról. Ne azt kérdezd milyen csodáról! Mert azt neked kell tudnod, mi az, amiről lemaradtál egész életedben. Hisz biztos volt már olyan dolog életedben, mikor ismerőseid hívtak valahová, és a végén megbántad hogy nem mentél el, akár miről de lemaradtál. Aztán jön az irigység, hogy bezzeg neki volt benne része stb.

 

 

Ne irigykedj, hisz magad mondtál le, amiről lemaradtál. Ha fájnak a lábaid, az azt jelenti nem a saját utad, járod, nem vagy képes elmenni sehová, Mert egy olyan ember, vagy aki, lehet, hogy csak ül otthon, fájó lábakkal, és nem tudja, mihez kezdjen. Ez azért van, mert lelked megtorpant, nem látja az utad. Vezetne az út téged, de fájó lábaid nem bírják a lépést az utad felé. Hisz pont azért fáj jobban, mert mikor elkéne menni valahová, akkor indulna helyes irányba.

 

 

Mi a betegséged? Csak gondold végig, az mind mind azért van, mert nem a saját utad járod. Legyen akár csomó a tested részein, fájdalmas görcsök a lábaidba, gyomor ideg, és még sorolni lehetne mindazt milyen betegsége, van az embereknek. Ezért maradtok le a csodáról, mert vagy ellökitek magatoktól, pont azt, ami segíthetne neked. Nem vagy képes észre venni, hogy minden nyűgöd, bajod eredete, az hogy nem élsz igazából. Nem tudsz gyönyörködni abban, amit, a világ nyújtót, persze, hisz nem is látod. Nem is hallod, nem is érzékeled.

 

 

Ha mindezt érzékelnéd, betegségeid jó része elmúlna. Minden betegség lelki eredetű, amit sokan nem képesek elhinni. Talán erre is bizonyíték kellene? Szerintem mindenkinek érdemes, végig gondolnia élete folyamatait. És hogy milyen betegsége, mikor, és hogyan alakulhatott ki. Meglásd mind a mély lelki állapotra, vezet vissza. Arra hogy az egészséget lelki állapotunk vezérli.

 

 

Ha azt mondja az orvos, súlyos rákos betegséged van! Lelki állapotunk zuhanni kezd ezerrel, és pillanatok alatt egyre rosszabb állapotba kerülünk. Van egy ismerősöd, mondjuk Dettó ugyan ezek a betegségek még a kor is ugyan az. Az orvos vele is közli a helyzetet, de ő mégis másként áll hozzá. Elkezd vidám lenni, keresi a humoros helyzeteket, élni akar!Élni akar, és akár hogy alakul is a dolog, ő benne az van, hogy ő bizony nem a szomorúsággal éli le ezt a kevés kis időt.

 

 

A két személy közti különbség az, hogy míg a másik bele éli magát a fájdalomba, és mindig csak arra gondol, és panaszkodik, villámgyorsan romlik az állapota. A másiknak viszont nagy esélye lett, arra hogy meggyógyuljon. Na ez a csoda. A csodáról, lelkünk állapota, az érzelmeink irányítása tehet. Minden, amit gondolsz, amit érzel, megszüli számodra azokat a kis csodákat, amiket nem akarunk észre venni. Csodának mondható az is, ha pillanatok alatt tönkreteszed magad. Hisz a gyógyításban a lelki érzelmek a mérvadók.

 

 

Élj a mának, élvezd a világ csodáit, és láss, halj, merj lépni, és a lábaid sem fognak fájni. Fogad el magad olyannak amilyen vagy, és meglátod eltűnnek azok a csúnya rosták arcodról, elmúlnak a katasztrofális napok, fogad el, és szeresd magad, mert ha nem teszed, Ezt arcod vissza fogja tükrözni másoknak. Gyorsabban öregszel, ráncosodsz, a lényeg hogy lelki szinten érezd a fiatalságot, egészséget. És majd utána veszed észre testeden is a változásokat. Így működik a csoda. Tanuld meg irányítani. Hisz tested azt mutatja, amit, legbelül érzel.

 

 

Olyan, mint egy fonnyadó alma, ahogy eljár az idő felette. Hát érjen az az alma, minnél pirosabb annál érettebb, egészségesebb. A csoda ott van benned mélyen legbelül, és az egyetlen irányítója a lélek. Ha csodát akarsz, tegyél érte, fogad el, ha meghívnak valahová. Ha lehetőség nyílik valamire, ragad meg, és meglátod a lábaid fájdalma enyhülni fog. Miért? Mert elkezdesz a saját utadon járni. A látásod élesebb tisztább lesz, lelked új erőt kap, és arcod is fiatalodni fog. Mert ott legbelül elindul egy folyamat, a lélek újra él. Olyan ez, mint egy nagy fény, hisz majdnem hagytad, kialudni lelked fényét. Élni, és élni, hagyni! Nyugalom a hosszú szép fiatal élet titka. Ne hagyd ki aludni a fényt, mert akkor elmúlik a csoda.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.